Riimujen historiaa:

Kiveen kaiverretut riimut ovat ikivanhoja kirjoitusmerkkejä, joiden käyttö juontuu ajalta ennen kristinuskoa. Usko riimuihin säilyi kristinuskon levittyä Pohjois-Eurooppaan ja pysyi hengissä katollisen kirkon v. 1639 julistamasta pannasta huolimatta.

Riimujen käyttö aakkosina loppui tyystin vasta yhdeksännellätoista vuosisadalla. Vaikka riimut jäivät syrjään aakkosina, ne säilyivät pohjoismaissa hyvin tunnettuina ennustamisen muotona.

Mytologiasta sekä kylmän ja pimeän pohjolan ankarasta luonnosta kiviin tiivistynyt voima voi valaista meidän ymmärrystämme. Kiviä pyöritellessämme ja käännellessämme pitelemme käsissämme sananmukaisesti mahtavan perimätiedon ydintä.

Aikoinaan riimujen tulkinta kuului vain samaaneille, mutta nykyään kuka tahansa voi yrittää selvittää kivien viestiä. Sana "riimu" tarkoittaa sekä salaisuutta että kuiskausta. Riimujen merkitykset ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle kansantarinoiden tapaan. 

Tavallisimmin riimuista puhuttaessa niillä tarkoitetaan vanhimpia eli germaanisia riimuja. Riimuja on kaksikymmentäneljä, ja ne jaetaan kolmeen kahdeksan riimun sarjaan. Jokaisella riimulla on perimätiedon mukaan yksilöllinen ominaisuus ja kullakin sarjalla oma merkityksensä. Ensimmäinen kahdeksan riimun ryhmä on saanut nimensä hedelmällisyyden jumalalta Frejltä.

 

 

Riimukivet jääpaloina

 

Pakastettuna kivet toimivat jääkuutioina juomissa.

Kiviä voi käyttää myös pelinappuloina lautapelissä tai ennustuskivinä. 

 

Riimut (Frejn kahdeksikko) on kaiverrettu Nunnalahden harmaaseen vuolukiveen. 

  • 8 kpl:n riimusarja 
  • nahkapussi riimujen säilyttämiseen 
  • riimujen selitykset

 

 

 

 

 

 

Riimukorut

Riimut (Frejn kahdeksikko) on kaiverrettu Nunnalahden harmaaseen vuolukiveen. 

  • 8 erilaista riimukirjainta nahkanauhassa 
  • riimujen selitykset